در سال 2019 صنعت پرینترهای سه بعدی رومیزی روند رو به رشد خود را ادامه داد. تغییرات به گونه ای بوده که در حال حاضر از جنبه های مختلف تفاوت زیادی با فضای پرینتر های سه بعدی صنعتی وجود ندارد.
محصولات جدید با چهره های آشنا
بعد از معرفی یکی از جدیدترین پرینترهای سه بعدی رومیزی در سال 2018 کمپانی MakerBot یک نسخه بروزشده از آن را در سال 2019 منتشر کرد. MethodX با افزودن امکان پرینت سه بعدی پلاستیک ABS با افزایش دمای اتاقک تا 100 درجه سانتی گراد از MethodD پیشی گرفت. هم چنین Ultimaker دو پرینتر سه بعدی جدید S3 و S5 را منتشر کرد.
S3 درواقع آپدیتی از Ultimaker 3 است که یک سال و نیم قبل از آن، با حجم ساخت بزرگتر، امکان تراز خودکار، نازل بزرگتر و امکان چاپ سه بعدی با مواد کامپوزیت منتشر شده بود.
Mimaki سازنده عمده پرینترهای سه بعدی پس از پیشرفتی که در زمینه چاپ سه بعدی صنعتی حاصل کرد، از توسعه چاپگر سه بعدی رومیزی خبر داد. چاپگر سه بعدی رومیزی 3DFF-222 که توسط این شرکت ژاپنی به همراه تولید کننده چاپگر کره جنوبی Sindoh، 3DFF-222 ساخته شده است، دارای حجم ساخت 8.27 7.87 ″ 7.67 ″ ، قابلیت تراز نیمه اتوماتیک بستر ، یک دوربین داخلی برای نظارت از راه دور، فیلتر HEPA است و از کارتریج های رشته ای PLA استفاده می کند.
Prusa تاکنون موفق شده است از حباب چاپ سه بعدی رومیزی زنده بماند و پرینتر Prusa Mini را با قیمت 349 دلار روانه بازار کند. حتی با وجود قیمت پایین این دستگاه، Prusa Mini دارای تراز اتوماتیک، صفحه نمایش LCD رنگی و حجم ساختاری کم 18×18×18 سانتی متر (7.1 x 7.1 x 7.1 اینچ) است. با توجه به شهرت این شرکت، این محصول یک چاپگر با کیفیت بالا خواهد بود.
امسال، خبرهایی مبنی بر ورشکست شدن Aleph Objects منتشر گردید، که حاکی از از دست دادن یکی از تولیدکننده های اصلی پرینترهای سه بعدی رومیزی بود. در مقابل، Formlabs به سرعت در حال پیشرفت بود و اولین دستاورد آن چاپگر بیولوژیکی Form 3B بود. او هم چنین جدیدترین نسخه فناوری SLA خود در قالب Form 3 و Form 3L روانه بازار نمود.
سایر شرکتهای مستقر در فضای رومیزی که امسال چاپگرهای جدیدی را تولید کردند شاملBCN3D، Lumi Industries، FELIXprinters، Raise3D، German RepRap، Dremel، gCreate و Photocentric هستند.
امسال روند چاپگرهای سه بعدی “رومیزی” رو به کمرنگ شدن بود. به عنوان مثال XYZprinting اعلام کرد که روی چاپگرهای صنعتی متمرکز شده است. شرکت هایی که قبلاً در زمینه ساخت دستگاه های صنعتی فعال بودند، محصولات جدیدی را روانه بازار کردند، در حالی که سایر شرکت های پرینترهای سه بعدی رومیزی نیز وارد این صحنه شدند.
متریال ها و ابزار ها
در حالی که چاپگرهای سه بعدی رومیزی به طور فزاینده ای مرز بین “سطح ورودی” و “صنعتی” را در هم آمیخته اند، مواد و لوازم جانبی مرتبط با آن سیستم ها شاهد تحولاتی بوده اند. کمپانی BASF 3D به توسعه پرینتر سه بعدی Ultrafuse 316L با جنس فیلامنت استیل ضد زنگ با کیفیت بالا که باعث می شود تولید قطعات فلزی بطور قابل توجهی آسان تر، ارزان تر، سریعتر و در دسترس همه باشد پرداخت. از این ماده می توان برای چاپ یک قطعه سبز استفاده کرد که در نتیجه آن قطعاتی از فولاد ضد زنگ 316L با 90 درصد خلوص بدست آمد.
Structur3D یک سیستم قالب گیری تزریقی رومیزی با نام Inj3ector را به منظور پر کردن قالب های پلاستیکی با سیلیکون، اورتان ها، اپوکسی یا کامپوزیت ها برای ساخت قالب های تزریق یک مرحله ای منتشر کرد.
این همه ی اتفاقاتی که امسال در دنیای چاپگرهای رومیزی رخ داد نیست اما امیدوارم تا انتشار خبر هایی از دنیای پرینترهای سه بعدی در سال 2020 مفید باشد.