Uniformity Labs یک کمپانی متخصص در ساخت قطعات با استفاده از پرینت سه بعدی است. آنها اخیراً یک قطعه ی خودروی آلیاژ آلومینیوم با درصد تخلخل فوق العاده کم (AISi10Mg) برای یک ماشین مسابقه ای با انرژی خورشیدی تولید کردند. قطعه مورد بحث یک رول کیج پرینت سه بعدی است که با استفاده از selective laser sintering روی دستگاه SLM ساخته شده است. به لطف بهینه سازی توپولوژیکی، این قطعه به گونه ای طراحی شده است که از بهترین استحکام در عین کاهش میزان پودر فلز ممکن استفاده کند. انتظار میرود این خودرو در مسابقه ی Bridgestone World Solar Challenge، که مسابقه اتومبیلرانی در استرالیا برای وسایل نقلیه با انرژی خورشیدی است، شرکت کند.
بار دیگر، AM خود را در حوزه ی خودرو ثابت کرده است. به دلیل توانایی این تکنولوژی در طراحی قطعات سفارشی سبک تر و ارزان تر، قطعات ساخته شده با AM به ساخت ابزار یا قالب خاصی نیاز ندارند و از این رو زمان ساخت کاهش پیدا می کند. در این مورد خاص، Uniformity Labs تصمیم گرفت به سراغ AM فلزی و به طور خاص آلیاژ آلومینیوم AlSi10Mg که توسط همین کمپانی توسعه یافته بود، برود.
این کمپانی مستقر در کالیفرنیا یک رول کیج برای یک خودروی خورشیدی تولید کرد، قطعه ای که وظیفه ی محافظت از مسافران وسیله نقلیه را به عهده دارد. پرینت شده بر روی دستگاه لیزر دوگانه SLM، این قطعه از آلومینیوم و با ضخامت لایه ی 30 میکرونی ساخته شد تا بهترین ظاهر سطح ممکن را ارائه دهد. Adam Hopkins، مؤسس و مدیر عامل Uniformity Labs، می گوید: «AlSi10Mg با تخلخل فوق العاده کم و فرآیندهای پرینت ما، تیم توسعه خودرو را قادر می سازد تا قطعه بهتری را به سرعت، ارزان و بهینه متناسب با پارامترهای وزن و ایمنی لازم تولید کند. به راحتی می توان دید که چگونه فرآیندهای استفاده شده و مزایای حاصل از تولید رول کیج می توانند در ساخت قطعات پیچیده در صنایع بزرگی چون حمل و نقل هوایی، خودرو و لوازم الکترونیکی مصرفی به کار گرفته شوند.”
تیم ها توضیح می دهند که از نرم افزار بهینه سازی توپولوژیکی برای توزیع بهتر مواد به تناسب نیروهای اعمال شده استفاده کرده اند. در ابتدا قرار بود رول کیج مورد نظر با یک ماده کامپوزیت فیبر کربن injection molding شود تا بهترین استحکام ممکن حاصل شود. با این حال، با استفاده از AM فلزی، این کمپانی توانست هزینه ها و زمان تولید را کاهش دهد و در عین حال به همان میزان استحکام دست یابد. در نهایت این قطعه باید به جاده مسابقه اتومبیلرانی استرالیا برود، جایی که شرکت کنندگان باید 3000 کیلومتر از Darwin تا Adelaide را با خودروی خورشیدی خود طی کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پروژه و متریال های مصرفی می توانید به این مطلب مراجعه کنید.