پسماندهای پلاستیکی از بزرگترین مشکلات اقیانوس های کره ی زمین اند. انسان سالانه بیش از 300 میلیون تن پسماند پلاستیکی تولید می کند که حداقل 8 میلیون تن آن راهی اقیانوس ها می شود. 80 درصد زباله های اقیانوس ها را همین پسماندهای پلاستیکی تشکیل می دهد که اغلب آن مصارف فردی چون نی های پلاستیکی، لیوان های پلاستیکی و … هستند. این پلاستیک ها ممکن است باعث آسیب به آبزیان شوند و یا باعث نابودی نواحی ساحلی و یا حتی وارد چرخه ی غدایی خود ما. به نظر شما عالی نبود اگر با تولید فیلامنت از پسماندهای پلاستیکی اقیانوس از این بلایا جلوگیری کرد؟
تبدیل زباله به ثروت با پرینت سه بعدی
متیو اُهاگان Mattew o’Hagan نیوزیلندی از ولینگتون ایده ی استفاده از پسماندهای پلاستیکی اقیانوس در پرینت سه بعدی به ذهنش رسید و با توجه به تصویر زیر می توان گفت که موفق هم بوده است.
اُهاگان دانشجوی خلاقیت در دیزاین دانشکده ی ویکتوریا بود و کنجکاو بود بداند چگونه می توان از پسماندهای پلاستیکی اقیانوس در پرینت سه بعدی استفاده کرد. از این رو 40 کیلوگرم پسماند های گوناگون را از مرکز صید صدف جمع آوری کرد. پسماندهایی که شامل تورها و شناور ها و طناب های صید صدف و … بودند و مثال خوبی از زباله هایی که در اقیانوس ها پیدا می شود. او این پروسه را با جداسازی زباله ها از هم قبل از پختنشان در یک کوره ی صنعتی، شروع کرد. در کوره زباله ها ذوب و تبدیل به ورقه شدند و سپس در قالب دانه های ریز خرد و وارد اکسترودر فیلامنت شدند. (مثل تصویر زیر)
تا به حال او بر روی تبدیل این زباله ها به سایر ابزار مورد نیاز دریایی تمرکز کرده است. اُهاگان در مصاحبه ای با مرکز صید دریایی نیوزلند می گوید: “می خواستم این زباله های دریایی را تبدیل به ابزاری کنم که کسی که عاشق دریا و اقیانوس است بتواند از آن لذت ببرد. “ابزاری که تا کنون ساخته شامل پارو، صندلی های ساحلی و جعبه هایی به عنوان آشیانه ی پنگوئن هاست.در حال حاظر این محصولات در مقیاس کم در حال تولید هستند ولی به گفته ی مرکز صید دریایی نیوزلند او به فکر گسترش تولیداتش با استفاده از پرینترهای سه بعدی صنعتی است.
منبع: 3dprinting.com