نوزادی در دهلی هند با اختلالی تحت عنوان تریگونوسفالی متولد شده بود که به کمک تکنولوژی AM مداوا شد. بیماران با تریگونوسفالی، پیشانی مثلثی شکلی دارند؛ که علاوه بر ظاهر غیر عادی سبب بروز اختلالات نورولوژیکی می شود. اما جراحان بیمارستان Fortis در دهلی توانستند با آمادگی پیش از جراحی میسر شده با پرینت سه بعدی در جراحی جمجمه ی این نوزاد به نتیجه ی موفقیت آمیزی دست پیدا کنند.
“در حالت عادی استخوان های تشکیل دهنده ی جمجمه توسط مفاصلی تحت عنوان بخیه (sutures) از هم جدا می شوند؛ که همچنین به عنوان مرکز رشد عمل می کنند.” دکتر Richie Gupta متخصص جراحی ترمیمی
“این بخیه ها در زمان های معینی پس از تولد جوش می خورند؛ یکی از اولین آن ها، بخیه ایست میان استخوان های پیشانی، بخیه ی متوپیک، که در بازه ی سنی 3 تا 9 ماهگی از بین می رود. همجوشی زودهنگام این بخیه منجر به عدم رشد کافی جمجمه در جهتی عمود بر بخیه می شود. با این همه مغز همچنان در حال رشد است و برای آن به فضا نیاز دارد.”
به بیانی دیگر این بخیه در افرادی که اختلال تریگونوسفالی را دارند، زودتر از موعد جوش می خورد و برای جلوگیری از بروز مشکلات بیشتر نیاز به جراحی دادر.
یک جمجمه ی پرینت سه بعدی ساخته شد تا جهت برنامه ریزی های این جراحی حساس استفاده شود که در صورت عدم موفقیت می توانست جان بیمار را به خطر بی اندازد.
“ما بر روی این مدل ها کار کردیم تا اندازه ی دقیق بریدگی استخوان بیمار را تعیین کنیم.”
“جایی برای کوچکترین انحرافات وجود نداشت؛ زیرا که ممکن بود سبب کوری، خونریزی و یا حتی آسیب مغزی شود. ما روز قبل از جراحی به طور امتحانی جراحی را بر روی این مدل سه بعدی اجرا کردیم و در روز جراحی اندازه ها را از روی مدل سه بعدی به جمجمه ی بیمار منتقل کردیم.”
“استفاده از این مدل های پرینت سه بعدی یقینان مثمر ثمر واقع شد؛ دقت عمل ما را افزایش و زمان عمل را کاهش داد.”
به طور کلی عمل 7 ساعت به طول انجامید و بیمار به مدت 2 روز در بخش ICU تحت مراقبت های پس از عمل قرار گرفت.
بیمار پس از 6 روز مرخص شد و در سلامت کامل دوران ریکاوری اش را طی کرد.