از آنجایی که استریولیتوگرافی، اولین فناوری تولید افزودنی، در اوایل دهه 80 اختراع شد، چاپ سه بعدی رزین در این تکنولوژی همیشه جایگاه خود را داشته است. دو شیوهی رایج آن DLP و SLA هستند اما از چالشهای کاربران انتخاب یکی از این دو شیوه است. در حالی که SLA امکان قطعات فوق العاده دقیق را فراهم می کند، به دلیل استفاده از لیزر برای چاپ نقطه به نقطه، سرعت کندی دارد. در مقابل DLP که از پروژکتور یا مولد نور استفاده می کند، سریع است اما دقت و ظرافت SLA را ندارند. اما آیا میتوان این دو فناوری را با هم ترکیب کرد تا محدودیتها را از بین ببرند و به کاربران امکان بهرهمندی از هردو مزایا را داد؟
به لطف Axtra3D، این ایده به واقعیت تبدیل شده است. در چاپگر سه بعدی Lumia X1، این شرکت یک فرآیند چاپ سه بعدی جدید به نام Hybrid PhotoSynthesis (HPS) را ایجاد کرده است که هر دو DLP و SLA را با هم ترکیب می کند و امکان چاپ سه بعدی رزینی موثرتر و مقیاس بزرگتر را فراهم می کند.
این استارت آپ که در سال 2021 توسط Gianni Zitelli و Praveen Tummala تاسیس شد و در شارلوت، کارولینای شمالی و ویچنزا، ایتالیا مستقر است. Axtra3D با PhotoSynthesis هیبریدی (HPS) و فناوری TruLayer خود امیدوار است حوزه جدیدی از امکانات را برای صنعت چاپ سه بعدی فراهم کند و نوید بخش ساخت قطعات بزرگ، با وضوح بالا، سرعت های بیشتر، کیفیت سطح چشمگیر و چاپ مداوم را بدهد. نه تنها این، بلکه مطابق با ارزش های خود، این شرکت همچنین متعهد است که چاپگر سه بعدی Lumia X1 را از منظر دسترسی پارامترها و مواد کاملاً باز نگه دارد و آزادی بیشتری به کاربران بدهد. علاوه بر این، این شرکت قصد دارد با پشتیبانی 24 ساعته درصد بالایی از مشکلات کاربران را از راه دور و سریع برطرف کند.
ترکیب سرعت و دقت در یک فرآیند
یکی از مزایای اصلی چاپگر سه بعدی لومیا X1 بدون شک خود فناوری پرینت سه بعدی است. مشکلات در انتخاب یک تکنولوژی رزین به دلیل تفاوت های زیادی که بین آنها وجود دارد، به ویژه دقت در مقابل سرعت، به خوبی شناخته شده است. با این حال، با HPS، این موضوع کاملا حل شده است.
روش کار این فناوری به این صورت است که هم یک تولید کننده تصویر و هم یک لیزر را با یکدیگر ادغام می کند. این دو منبع نوری قادرند به طور همزمان روی یک طول موج در صفحه مسطح تصویری یکسان کار کنند. مولد تصویر بخش عمده ای از سطح مقطع یا “Flash Hatching” را چاپ می کند. این امکان با سرعت بالای DLP فراهم می شود. همان زمان، لیزر برای ایجاد خطوط مرزی با کیفیت سطح و دقت بهتر در وضوح 50 میکرون کار می کند. با استفاده از هر دو، Axtra3D توانسته است، به قول خود، “سرعت، کیفیت و دقت چاپ بی نظیر را با هم ارائه دهد.” علاوه بر این، میتوان این فناوری را برای پلتفرمهای بزرگ نیز مقیاسبندی کرد و امکان ساخت حجم بیشتری را فراهم کرد که اغلب با بسیاری از فرآیندهای پرینت سهبعدی رزین بسیار نادر است. البته HPS تنها فناوری نوآورانه در Lumia X1 نیست. این چاپگر همچنین ویژگی دیگری را ادغام می کند که ادعا می کند به انقلابی در چاپ سه بعدی رزین کمک می کند، فناوری TruLayer. جای تعجب نیست که یک اشکال کلیدی در تمام فرآیندهای فوتوپلیمر رزین این است که لایه ها ممکن است روی صفحه بچسبند. TruLayer برای غلبه بر این موضوع طراحی شده است.
اساساً، در Lumia X1، Axtra3D سه سنسور را روی صفحه شیشه ای زیر غشای چاپگر قرار داده است، بنابراین تاخیرهای میانی را از بین می برد در حالی که سرعت چاپ را دو برابر افزایش می دهد. اما چگونه؟ این نوآوری با اطمینان از جدا شدن سریع لایه چاپ از غشای vat، از بین بردن محدودیتها در اندازه و حجم بخشهای مقطع کار میکند. در نتیجه، غشای vat دارای کیفیتی بادوام و ماندگاری طولانی است که همگی با قابلیت چاپ حتی با رزین های بسیار ویسکوز نیز امکان پذیر است. Paul Spolianksy، CRO Axtra3D، بیشتر توضیح می دهد: «از زمان اجرای فناوری TruLayer، ما متوجه مزیت عملکرد قابل توجهی نسبت به رقبای خود شده ایم. ما مشتاقیم که وضوح عالی، دقت بی نظیر و سرعت چاپ سریع را به مشتریان خود ارائه دهیم که نه تنها کاربردهای تولید را بهبود می بخشد، بلکه آنها را از نظر اقتصادی مقرون به صرفه می کند.” ویژگی های Lumia X1 فراتر از ادغام فناوری TruLayer و Hybrid PhotoSynthesis در چاپگر سه بعدی Lumia X1 است. این دستگاه دارای تعدادی ویژگی دیگر نیز هست که آن را برای کاربران جذاب می کند. انتظار میرود این راهحل با استانداردهای صنعتی ساخته شده و عمری بیش از 10 سال داشته باشد. در عین حال، تعدادی از ویژگی های ایمنی از جمله تهویه، سیستم قفل مغناطیسی، پنجره دید با محافظ UV و البته دکمه توقف اضطراری را ارائه می دهد. همچنین دارای ویژگی هایی مانند Intelli-Cartridge، Z-Axis دوگانه، دوربین محفظه 4k یکپارچه، رابط کاربری گرافیکی بزرگ و حالت آنلاین و آفلاین است.
این شرکت به طور خاص از Intelli-Cartridge به عنوان یک نوآوری هیجان انگیز یاد کرده است. هدف آن سادهسازی و خودکارسازی فرآیند چاپ سهبعدی با مدیریت فعال رزین موجود در چاپگر با توزیع مواد در مخزن و جمعآوری مواد اضافی و همچنین هم زدن، گرم کردن و فیلتر کردن است. علاوه بر این، به لطف کارتریج Intelli، مقدار رزین قابل استفاده برای چاپ نه تنها به 8 لیتر افزایش می یابد، بلکه نیاز به شارژ دستی را نیز از بین می برد. علاوه بر این، با خارج کردن رزین اضافی، فیلتر کردن و سپس برگرداندن آن به کارتریج، ضایعات را به حداقل می رساند. با اختلاط خودکار نیز، کارتریج Intelli سطوح ثابتی از مواد را در هر لایه تضمین میکند در عین اینکه گرمکنهای مادون قرمز دما را کنترل میکنند. در مجموع، این ویژگی نقش مهمی در بهبود کارایی و راحتی چاپ با حجم بالا ایفا می کند، عواملی کلیدی که به طور کلی در چاپگر سه بعدی Lumia X1 قابل مشاهده است. اگر میخواهید درباره پرینتر سه بعدی Axtra3D و Lumia X1 بیشتر بدانید، میتوانید به وبسایت Axtra3D یا لینکدین آنها در اینجا بروید.
منبع: 3dnatives