کمپانی خودروساز Honda طی مشارکتی با کمپانی سازنده پرینترهای سه بعدی ایتالیایی WASP در حال طراحی موتورسیکلت های برقی آینده خود است. این کمپانی ژاپنی با استفاده از فرآیند اکستروژن خاک رس، موتورسیکلت های فیوچریستیک با ردپای زیست محیطی کاهش یافته طراحی کرده است. هدف در حال حاضر طراحی پروتوتایپ ها و بررسی تطابقات آن ها با نیازهای هوندا و بازار است. در غیر این صورت، مطابق با تعهدات هوندا و WASP بر پایه ی پایداری اقتصادی و زیست محیطی، می توان از متریال مورد استفاده برای پرینت سه بعدی مجدد استفاده کرد. پرینتری مورد استفاده در این پروژه Delta WASP 40100 Clay است، پرینتری که قادر به اکسترود کردن لایه های متوالی خاک رس صنعتی است.
در حوزه ی خودروسازی، AM کاربردهای بسیاری دارد. اگرچه در ابتدا عمدتاً برای پروتوتایپینگ سریع استفاده می شد، اما به دلیل توانایی آن در کاهش وزن اجزای خاص و حفظ همان سطح از استحکام، به طور فزاینده ای در تولید قطعات نهایی مورد استفاده قرار می گیرد. این امر به ویژه در مورد استفاده از متریال کامپوزیت مشهود است. همچنین به یک روش انتخابی برای کل پروسه ی طراحی تبدیل شده است، و برای کاربران امکان به تصویر کشیدن قسمت های پیچیده تر و یا آزمایش ایده ها را فراهم می کند. به لطف AM، تکرار قطعات آسان تر و ارزان تر است. و به همین دلایل، Honda تکنولوزی توسعه یافته ی WASP را برگزید. علاوه بر این، فناوری آنها امکان استفاده از متریال برپایه ی خاک رس بادوام تر را فراهم می کند.
به طور مشخص، بخش تحقیق و توسعه Honda در اروپا به دنبال ساخت طرح های نوآورانه برای موتورسیکلت های آینده ی خود است. و به لطف پرینتر سه بعدی WASP، می تواند قطعات سفالی را ایجاد کند تا مستقیماً روی موتور سیکلت قرار گیرد تا رندر نهایی ارزیابی شود. در پایان، ما با فرآیندی سروکار داریم که به مدل سازی سنتی نزدیک است. یک قطعه پرینت می شود، سپس تیم Honda با دست بر روی آن کار می کنند تا به نتیجه ی دلخواه برسند. نوعی فرآیند تکنولوژیکی برای مدلسازی خاک رس که در آن خبری از حذف مدلسازان نیست.
Antonio Arcadu، هماهنگکننده مدلسازی طراحی Honda R&D اروپا، توضیح داد:”برای حفظ فرآیند خلاقانه، نمیتوانیم تنها به نکنولوژی تکیه کنیم، و به دست های مدلسازانی نیاز داریم که ارتباط مستقیمشان با ماده را قطع نکنند. اگرچه این یک فرآیند تازه معرفی شده است، اما میتوان تأثیر بزرگ آن در حوزه ی خودرو را حدس زد، زیرا جریان جدیدی را معرفی میکند که عمدتاً افزودنی است و قادر به بهینه سازی زمان پردازش و میزان متریال مورد استفاده در فرآیندهای سنتی است. در واقع، خاک رس پرینت سه بعدی را می توان برای پرینت مجدد مورد استفاده قرار داد.