برای صرفه جویی در مصرف پلاستیک، اغلب قطعات پرینت سه بعدی به گونه ای ساخته می شوند که پوسته ای محکم و یکدست، فضای توخالی آن ها را محاطه کند. برای مثال فضای داخلی قطعه ممکن است تنها 30% Infill داشته باشد که به این معناست که تنها 30 % از فضای داخلی قطعه پلاستیک است و یاقی آن هواست. درحالی که قسمت داخلی قطعه خالی است؛ ما می خواهیم که قسمت بیرونی آن سطح محکم و یکدستی باشد. از این رو Simplify3D این امکان را در اختیارتان قرار می دهد که تعداد لایه ی های بالا و پایین قطعه را معین کنید. به این روش می توانید در میزاین زیادی پلاستیک و زمان صرفه جویی کنید. با این حال بسته به تنظیماتی که تعیین کرده اید؛ ممکن است این لایه های بیرونی کاملا یکدست و سخت نباشند و متوجه مشکل فاصله در لایه ی بالایی پرینت سه بعدی شوید. چنانچه با این مشکل مواجه شدید، در ادامه به چندین تنظیم ساده جهت رفع آن اشاره کرده ایم.
راه حل های رایج رفع مشکل فاصله در لایه ی بالایی پرینت سه بعدی
-
لایه های بالایی ناکافی
اولین تنظیماتی که باید کنترل کنید، تعداد لایه های بالایی قطعه است. زمانی که می خواهید لایه ی 100% جامد را در بالای قطعه ی تقریبا توخالی پرینت کنید؛ احتمال ریزش لایه وجود دارد. از همین رو بهتر است چندین لایه را در بالای قطعه ی خود پرینت کنید. طبق یک قانون نانوشته بهتر است ضخامت سطح بالای قطعه تان 0.5 میلی متر باشد. از این رو اگر با ضخامت 0.25 میلی متر پرینت می کنید، نیاز به دو لایه دارید و … . اگر فاصله در لایه ی بالایی مشاهده کردید و تنها 3 لایه بالایی داشتید، 5 لایه را امتحان کنید. توجه داشته باشید که لایه های بیشتر، بر روی فضای داخلی قطعه تأثیر می گذارند و ابعاد قطعه را از بیرون افزایش نمی دهند. تنظیمات مربوط به این لایه ها را می توانید در قسمت “Edit Process Settings” و با انتخاب layer tab پیدا کنید.
-
درصد Infill بیش از اندازه کم است.
Infill در قسمت درونی قطعه مانند پایه برای لایه های بالایی عمل می کنند. لایه های بالایی قطعه باید روی این پایه پرینت شود. چنانچه این درصد کم باشد، فواصل بزرگی در لایه های بالایی ایجاد می شوند. برای مثال اگر از Infill 10% استفاده می کنید؛ 90% باقی مانده ی فضای داخلی قطعه خالی باقی خواهد ماند. از همین رو این درصد را افزایش دهید تا دیگر این فواصل ظاهر نشوند. برای مثال اگر از Infill 30% استفاده می کیند آن را به 50% افزایش دهید.
-
اکستروژن ناکافی
چنانچه هردوی تنظیمات قبلی را اعمال کرده اید و همچنان مشکل پابرجاست؛ احتمال اینکه مشکل Under-extrusion داشته باشید وجود دارد به این معنی که نازل شما به میزان کافی پلاستیک اکسترود نمی کند. برای توضیحات کامل در این رابطه به مقاله Under-extrusion مراجعه کنید.
سلام
ممنون از مطالب خودتون، خیلی به درد من خورد
سلام…خواهش می کنم…خوشحالیم که مفید بوده براتون…🌹🙏
خسته نباشید،ممنون از مطالب خوبتون
شایعترین دلیلش معمولا گرفتگی نازل یا اینکه سوخته باشه، با عوض کردن نازل معمولا درست میشه
سلام…سلامت باشید…بله اشاره شده به گرفتگی نازل…اما دلایل دیگری هم ممکنه داشته باشه مثلا تنظیمات پرینت یا حتی مشکلاتی که ممکنه فیلامنت داشته باشه…مثل ناخالصی که تو نازل گیر کنه…