با شعار “نوآوری در حال پیشرفت”، چالش Purmundus برای نهمین بار در سال جاری برگزار می شود. هدف از این مسابقه شناسایی و قدردانی از خلاقانه ترین پروژه ها در زمینه های پزشکی، بیوتکنولوژی، پرینت چهار بعدی، واقعیت مجازی، روباتیک، انرژی های تجدیدپذیر، مهندسی مکانیک و گیاهی، تحرک الکترونیکی و تکنولوژی درایو است. سال گذشته، HUHN cycles توانست جایزه چالش Purmundus را از Formnext Connect به خانه ببرد. این شرکت یک فریم دوچرخه پرینت سه بعدی از تیتانیوم را به نمایش گذاشت و توانست توجه هیئت داوران را جلب کند. اما هیئت داوران امسال نیز منتظر ایده های هیجان انگیزی از میان 35 فینالیست اعلام شده هستند. پروژهها در Formnext ارائه خواهند شد و برندگان در 18 نوامبر انتخاب می شوند.
نشان Phygital از BMW
هدف BMW با نشان Phygital نوآوری در داشبورد و به ویژه پانل ابزار است. این شرکت برای تولید ساختار V شکل به پرینت سه بعدی اتکا کرده است. به لطف استفاده از این تکنولوژی، طراحان مسئولMatthias Seitz، Sophie Richter و Lee Chung Kyo می خواهند قطعه ای چشم گیر را در داخل خودروهای آینده مانند i Vision Circular به کار برند. بدنه ی کریستالی با عمق بصری، جلوه های نور و ساختاری عصب مانند، همه با هدف دستیابی به یک “تجربه فیژیتال” (ترکیبی از فیزیکی و دیجیتالی) است.
صندلی BushBot از Stephan Heinrich
استفان یک طراح آلمانی است که کارهایش شامل DfAM (طراحی برای AM) است. او در آثار خود از فرآیندهای روباتیک برای توسعه ساختارهای معماری استفاده می کند. صندلی BushBot او مبتنی بر طراحی مبلمان رباتیک جنبشی و غیرفعال است و بر اساس ایده ی ربات Bush ناسا است. این یک کانسپت فرضی از دستگاهی است که می تواند هر جسمی را بدون توجه به هندسه آن بگیرد. این دقیقاً همان کاری است که صندلی BushBot قرار است انجام دهد. حالا این صندلی راحت هم هست؟ جواب این سوال را میتوان در Formnext پیدا کرد!
کلاه ایمنی دوچرخه HEXR
پیش تر در مورد کلاه ایمنی HEXR صحبت کرده ایم. این شرکت بریتانیایی کلاه ایمنی را با استفاده از فناوریهای اسکن سه بعدی و پرینت سه بعدی ارائه میکند. پس از خرید، مشتری یک کلاه مخصوص دریافت می کند که یک مدل سه بعدی از شکل سر را با داده هایی که از حدود 250000 نقطه تهیه شده است، تولید می کند. یک اپلیکیشن تک تک مراحل را برای کاربر توضیح می دهد. سپس کلاه ایمنی HEXR با PA 11 بر اساس مدل، پرینت شده و ارسال می شود.
نسل جدیدی از موتورهای الکتریکی، MTC
مرکز فناوری تولید بریتانیا نیز با ایده ی “آینده موتورهای الکتریکی با AM” به فینال راه یافت. در طراحی مجدد موتور الکتریکی، تیم طراحی محدودیتهای موجود در ساخت با روشهای سنتی را ارزیابی کرد و بر این اساس، به امکانات توسعه ی محصول با استفاده از AM پی برد. نتیجه، طراحی جدیدی برای محفظه است که به لطف ادغام کانال های خنک کننده مایع، از گرم شدن بیش از حد موتور جلوگیری می کند. علاوه بر این، می توان به کاهش وزن 10٪ و کاهش سایز 30٪ دست پیدا کرد.
فریم دوچرخه ی پرینت سه بعدی
امسال همچنین می توان یک فریم دوچرخه پرینت سه بعدی را در میان فینالیست ها دید. طرح مدل Waldwiesel.E از Urwahn توسط Sebastian Meinecke ساخته شده است. دوچرخه e-gravel با یک فریم سبک وزن که لوله ی سری، پایه صندلی، قسمت براکت پایین، دو خروجی عقب و خمش روی مثلث عقب آن با پرینتر سه بعدی تولید شده اند. همچنین در طراحی، فقدان لوله صندلی قابل توجه است – یک ویژگی زیبایی شناختی که می تواند به لطف آزادی طراحی افزایش یافته در تولید به شیوه ی AM تحقق یابد، و ظاهری براق و تمیز به دوچرخه می دهد. دوچرخه برقی از Urwahn با وزن 14.8 کیلوگرم یکی از سبک وزن های موجود در بازار است.
در Formnext، تمام 35 فینالیست پروژه های خود را ارائه خواهند کرد. در میان آنها، علاوه بر مواردی که قبلاً ذکر شد، کفشهای کوهنوردی پرینت سهبعدی ATHOS، پروتزهای حیوانی DiveDesign، آسانسور پرینت سهبعدی MX3D و Schindler، و همچنین ایده های نوآورانهی دیگری خواهیم دید.
برای مشاهده ی لیست کامل فینالیست ها می توانید به این مطلب مراجعه کنید.