با اتکا به سرعت نور، محققان دانشگاه Northwestern به پرینتر سه بعدی فوتوپلیمر پایه ای با سرعتی بالا دست یافته اند. آن ها ادعا کرده اند که می توانند 4000 لایه را در 2 دقیقه پرینت کنند. اما این همه ی ماجرا نیست؛ این پرینتر سه بعدی که مجهز به یک بازوی روباتیک است قابلیت حرکت و چرخش هر لایه در حین پروسه ی پرینت را دارد. این موضوع سبب تولید قطعاتی می شود که به نظر در حال حرکت و پویا هستند که در غیر این صورت تولیدشان امکان پذیر نیست. حالا این روش پرینت سه بعدی پویا چگونه عمل می کند؟
همانطور که می دانید همه ی پروسه های پرینت سه بعدی با مدلسازی قطعه آغاز می شوند که سپس به لایه های افقی مجزا تقسیم می شود. اندکی بعد این لایه ها بر روی بستر پرینت از پایین به بالا پرینت می شوند تا قطعه ی نهایی را شکل دهند. بسته به ابعاد قطعه و دستگاه مورد استفاده، زمان و دقت این پروسه متغیر است. تیم Northwestern تصمیم گرفت با تغییر طرح اصلی به صورت لایه لایه و چرخاندن جهت پرینت بدون نیاز به مدلسازی مجدد، این پروسه را پویا کند.
این پروسه چگونه عمل می کند؟
این روش که توسط Cheng Sun، پروفسور مهندسی مکانیک این دانشگاه، و تیمش توسعه یافته؛ بر یک پرینتر DLP مجهز به بازوی روباتیک اتکا می کند. این دستگاه محور Z را ندارد اما در عوض قادر به تنظیم جهت پرینت است. پرینتر DLP کاملا مشابه یک پرینت کلاسیک رزین پایه عمل می کند و با استفاده از حرارت یک ویدئو پروژکتور، فوتوپلیمر مایع را شکل می دهد. در این مورد مزیت استفاده از تکنولوژی DLP قابلیت آن در پلیمرسازی یک لایه ی کامل در یک مرتبه است؛ به جای اینکه مثل لیزر، نقطه نقطه عمل کند. این مسئله به سیستم امکان کار کردن به طور مداوم را می دهد که گواهیست بر ادعای این گروه بر پرینت بیش از 4000 لایه در دو دقیقه.
“این پروسه به مراتب سریعتر و بدون هیچ وقفه ای در بین لایه ها صورت می گیرد. امیدواریم صنایع تولیدی به فواید این تکنیک پی ببرند. همچنین این تکنیک پرینت با متریال های متنوعی هم سازگار است.” Cheng Sun
این موضوع امکان ترکیب رزین های متنوع را هم فراهم می کند.
نظر شما راجع به این روش پرینت سه بعدی پویا چیست؟ برای ما در قسمت نظرها بنویسید.