در نمایشگاه نساجی ITMA در میلان، Decathlon، Lonati Group و HP از جدیدترین کفش های پرینت سه بعدی رونمایی کردند. کفشهای جدید Decathlon دارای کفی میانی و خارجی است که با استفاده از فناوری Multi Jet Fusion (MJF) شرکت HP و رویه بافتنی Lonati تولید شده است.
تولید انبوه Decathlon مانند بسیاری از تولیدکنندگان پوشاک ورزشی، در آسیا اتفاق میافتد، جایی که قطعات مونتاژ میشوند. این شرکت فرانسوی 11 میلیارد دلاری تلاش می کند تا رویه های لازم را برای مبارزه با کار اجباری و حوادث محل کار در سراسر زنجیره تامین گستردهاش که 44 کشور را در بر می گیرد، اجرا کند. در صنفت اتوماسیون، هدف Decathlon و شرکتهای مشابه این است که از کنترل دقیقتر و محلی بر تولید خود اطمینان حاصل کنند.
با نشان دادن امکانات، Decathlon با HP و Lonati همکاری کرد تا آخرین ایدهی کفش ورزشی خود را اجرا کند. کفی آن به صورت سه بعدی از BASF Ultrasint TPU01 با استفاده از سیستم HP Jet Fusion 5200 پرینت و سپس رویه با استفاده از ماشین XT Lonati بافته شده است. از آنجایی که در تولید این کفشها از چسب استفاده نمیشوند، میتوان آنها را راحتتر بازیافت کرد، در عین این که استفاده از فناوریهای تولید دیجیتال شخصیسازی را نیز ممکن میسازد.
شرکت Lonati ایتالیایی، 70 سال است که در زمینه ساخت تجهیزات برای بافت جوراب فعالیت دارد اما در حدود سال 2018 شروع به افزایش تلاش های خود در زمینه تولید ماشینی رویهی کفش کرده است. لاین GOSHOES این شرکت برای بافت رویه کفش منجر به تحقیق و توسعه برای توسعه یک خط تولید کامل کفش شده است.
عامل اصلی پذیرش چاپ سه بعدی در صنعت کفش و در کل صنایع تولیدی، نیاز به اتوماسیون در مواجهه با تغییرات اقتصادی و اجتماعی جهانی است. به طور خاص، کاهش دسترسی به سوختهای فسیلی منجر به افزایش قیمت انرژی شده است که نیاز به نزدیکتر کردن تولید به نقطه استفاده را تامین میکند. همه اینها بحران کلی زنجیره تامین مربوط به رویدادهای کلان مانند COVID-19 و جنگ در اوکراین را تشدید کرده است.
در حالی که کفههای میانی پرینت شده در حال رسیدن به نقطه تولید انبوه هستند، به طور سنتی تولید رویه ها همواره دشوارتر بوده است. در تعدادی از کفشهای پرینت سهبعدی سعی شده تا با استفاده از مواد فوممانند این مشکل را برطرف کرد و پتانسیل زیباییشناسی چاپ تک را افزایش دهند. این موضوع مطمئناً میتواند مصرفکنندگان جوانتر را جذب کند، اما با توجه به این موضوع، باید رویکرد عملیتری برای تولید رویهها ایجاد شود تا کفشهای پرینت سهبعدی اقتصادی و قابل فروش باشند.
راه حل این مشکل میتواند، بافندگی صنعتی همراه با چاپ سه بعدی باشد که توسط Decathlon، Lonati Group و HP نشان داده شده است. به احتمال زیاد، در ترکیب با فنآوریهای بافندگی، بخش تولید افزودنی پاپوشها تا سال 2025 به درآمد 4.2 میلیارد دلاری دست خواهد یافت.
منبع: 3dprint