این موضوعی است که برای دهه ها موضوع بحث های داغ بوده است: اتانازی، یا خودکشی پشتیبانی شده شناخته می شود. با این حال وضعیت حقوقی در هر کشور متفاوت است. هرکسی که میخواهد به یک ایده ی کلی از قوانین مربوطه دست یابد نه تنها باید بتواند بین اصطلاحاتی مانند خودکشی، اتانازی فعال و غیرفعال، خودکشی پشتیبانی شده و غیره تمایز قائل شود، بلکه باید معیارهای مراقبتی و پیشگیرانه ی ویژه کشور را نیز بداند. اما واقعیت این است که کشورهای بیشتری در حال تنظیم مجدد قوانین مربوط به اتانازی هستند. تنها در سال 2021، قانون در اسپانیا و اتریش به نفع دسترسی به اتانازی بازتعریف شد. در سوئیس، کمک به خودکشی نه تنها برای خود سوئیسی ها، بلکه برای افراد خارج از کشور نیز قانونی است. اکنون یک کپسول خودکشی پرینت سه بعدی به نام Sarco به عنوان یک گزینه جدید در کشور تایید شده است.
در سوئیس دو انجمن بزرگ Exit و Dignitas وجود دارد که افراد را در کمک به خودکشی همراهی می کنند. افرادی که مایل به پایان بخشیدن به زندگی شان هستند، پس از ارزیابی پزشکی، یا داروی تجویزی را به تنهایی یا در حضور یه همراه مصرف می کنند. معمولاً پنتوباربیتال سدیم مایع در یک لیوان آب مصرف می شود. فرد پس از دو تا پنج دقیقه در کمای عمیق به خواب می رود تا زمانی که مدت کوتاهی بعد می میرد. یک جایگزین جدید برای این فرآیند توسط “Sarco” ارائه می شود: یک کپسول اتانازی با پرینت سه بعدی که به طور خاص برای مرگ آرام تر طراحی شده است.
بیشتر بخوانید: مشکلات پرینت سه بعدی
Sarco -کپسول پرینت سه بعدی با طراحی جذاب
ایده سپردن خودکشی کمکی به یک دستگاه از سوی دکتر Philip Nitschke استرالیایی مطرح شد. سالها، این فعال خودخوانده اتانازی به این فکر میکرد که چگونه میتواند پزشکان را از زیر بار لقب «فرشته مرگ» و فشار ناشی از این عمل بیرون بکشد. برای او واضح بود که افرادی که مایل به مردن هستند باید بتوانند به طور مستقل و بدون نیاز به کمک یا متوسل شدن به روش های غیرانسانی، خودکشی کنند. با ایده خود، او در نهایت به طراح محصول هلندی، Alexander Bannink رجوع کرد تا به طور مشترک Sarco را طراحی کند. به گفته Bannink، تمرکز توسعه بر طراحی Sarco بود، که در نگاه اول یادآور یک کپسول خواب از یک فیلم علمی تخیلی یا یک تابوت اتوپیایی است.
اولین پروتوتایپ های Sarco با پرینتر سه بعدی استودیو Bigrep ساخته شد. آمالگام چوب زیست تخریب پذیری است که برای تولید این کپسول استفاده می شود. قسمت بالایی کپسول را نیز می توان برداشت و به عنوان تابوت از آن استفاده کرد. به گفته Bannink، استفاده از پرینت سه بعدی برای تولید Sarco نه تنها مزایای خاص طراحی را ارائه می دهد، بلکه کمک نیروی انسانی برای تولید کپسول را نیز کاهش می دهد. او گفت که هدف، طرحی است که قابلیت توزیع به صورت تجاری داشته باشد.
نحوه ی استفاده از کپسول
مزیت اصلی کپسول این است که می توان آن را به هر مکانی حمل کرد. به این ترتیب افرادی که می خواهند به زندگی شان پایان دهند باید بتوانند آزادانه محل را انتخاب کنند. پس از نصب Sarco، فرد وارد کپسول می شود، درها را می بندد و با یک دکمه فرآیند را فعال می کند. سپس فضای داخلی پر از نیتروژن می شود و میزان اکسیژن را از 21 به 1 درصد کاهش می دهد. وی گفت که در نتیجه، فرد در عرض 30 ثانیه هوشیاری خود را از دست می دهد. این تجربه باعث وحشت نمی شود، برعکس، ممکن است فرد احساس سرگیجه و سرخوشی کند. سپس در اثر هیپوکسی و هیپوکاپنی بعد از 5-10 دقیقه مرگ رخ می دهد.
تاکنون هیچ اطلاعات رسمی در مورد توزیع Sarco وجود ندارد. با این حال، دکتر Philip Nitschke خوشبین است که Sarco در سال آینده در سوئیس در دسترس خواهد بود. از نظر رسمی هیچ مانعی برای استفاده از کپسول وجود ندارد. نمونه اولیه “Sarco” تا فوریه 2022 در موزه für Sepulkralkultur در کاسل، آلمان به نمایش گذاشته می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سارکو را می توانید به این مطلب مراجعه کنید.