با جهتگیری صنعت ساختمان سازی به سوی حل مشکلات زیست محیطی، ساختمان های پرینت سه بعدی نیز با رشد قابل توجهی مواجه شدند. چه در ایالات متحده، چه در هلند و چه در چین، جایی که اولین پل جمع شونده پرینت سه بعدی نصب شد، استفاده از پرینت سه بعدی در ساخت و ساز به سرعت در حال رشد است. Valentino Gareri، مهندس معمار با همراهی Steve Lastro از 6Sides، که متخصص تکنولوژی و سلامت است و Delos، یکی از کمپانی های املاک پیشرو در جهان، دهکده ی آفتابگردان را طراحی کرده اند، دهکده ای پایدار، اکولوژیک، نوآورانه و پرینت سه بعدی!
آفتابگردان که شامل 19 خانه ی پایدار است و برای مناطق روستایی با تراکم کم طراحی شده، راهی برای پاسخگویی به خروج گسترده ی مردم از شهرهای بزرگ به خصوص در زمان بحران سلامت بود. همانطور که از نامش پیداست، معمار از شکل گل آفتابگردان برای چیدمان خانه های مختلف الهام گرفته است. مانند گل، نقشه ی دهکده ی از یک الگوی دایره ای پیروی می کند و خانه ها حول یک نقطه ی مرکزی ساخته می شوند. برای ساخت 19 خانه، Valentino Gareri و شرکایش قصد دارند تا تکنولوژی AM را به کار بگیرند.
کمپانی می گوید: “از ساختار سنگ و چوب تا به کار گیری آجر و سیستم طاق بندی، یا معرفی ساختار بتن مسلح که امکان ایجاد ساختمانهای بلندتر را فراهم کرد. به طور مشابه، تکنولوژی پرینت سه بعدی به شهر آینده شکل خواهد داد. این روش با توجه به مصرف میزان کمتری از خاک، نشان از پروسه ای پایدارتر در مقایسه با روش های پیشین دارد.”
ویژگی های سازگار با محیط زیست
مشابه روش ساخت و ساز این دهکده، خانه ها هم به شیوه ای طراحی شده اند که تا حداقل میزان ممکن انرژی مصرف کنند. هر خانه مجهز به پنل های فتوولتائیک (خورشیدی) است و زاویه ی سقف به گونه ای است که بیشترین میزان تابش خورشید را جذب کند، شبیه به گل آفتابگردان که دائماً به سمت خورشید می چرخد.به علاوه، شیب سقف ها امکان جمع آوری باران را نیز فراهم می کند، که مستقیماً به یک مخزن آب وارد می شوند و برای آبیاری و یا توالت مورد استفاده قرار می گیرد. در نهایت، هندسه ی به خصوص خانه ها “اثر دودکش” را برجسته می کند، اثری که به لطف تهویه طبیعی، نیاز به انرژی بیشتر جهت تهویه را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
با اینکه دهکده ی آفتابگردان در حال حاضر تنها در مرحله طراحی است، افزایش این نوع مناطق مسکونی طی چند سال آینده تعجب آور نخواهد بود. پایدارتر بودن این دهکده نسبت به سایر شهرها، نشان می دهد که این دهکده پتانسیل جایگزینی روستاهای کنونی را دارد. به خصوص که به لطف پرینت سه بعدی و نوع خانه های مجسم شده، زیستگاهها تقریباً خودکفا هستند و انرژی بسیار کمی مصرف می کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این پروژه می توانید به وبسایت Valentino Gareri مراجعه کنید.