طی ماه های اخیر، پرینت سه بعدی و فضا از موضوعاتی بوده اند که اغلب با هم در ارتباط بوده اند. و بسیاری از تکنیک های AM ثابت کرده اند که می توانند کاربردهای زیادی برای سفرهای بین ستاره ای داشته باشند. برای مثال، پرینت سه بعدی به طور روزافزونی به عنوان بخشی از ساختار فضاپیماها و ماهواره ها مورد استفاده قرار می گیرد و حتی به عنوان تکنولوژی مورد استفاده برای ساخت زیستگاه ها در سایر سیارات در نظر گرفته می شود. اما این بار، موضوع صحبت ما جنبه ی دیگری از AM و فضا به است. Nia Imara، متخصص فیزیک نجومی به همراه تیمش از تکنولوژی های سه بعدی برای مطالعه و تحقیق پروسه ی ایجاد یک ستاره که به ابر مولکولی یا پرورشگاه ستاره نیز شناخته می شود، استفاده کرده اند. به لطف این پرورشگاه ستاره ی پرینت سه بعدی، دانشمندان امیدوارند بتوانند متوجه چگونگی تشکیل شدن ستارگان و شرایط لازم برای این اتفاق شوند.
به منظور دستیابی به این موفقیت چشمگیر، Nia Imara و همکارانش از داده های شبیه سازی پرورشگاه ستاره ای استفاده کردند. آنها قادر به مدل سازی و سپس پرینت سه بعدی این مدل ها بودند. John Forbes، متخصص فیزیک نجومی که در این پروژه دستیار Nia Imara بود، هم به زیبایی این پرورشگاه های پرینت سه یعدی اشاره کرد و هم به کاربردشان در این تحقیقات علمی اشاره کرد. “تنها نگاه کردن به آن ها هوش از سر می برد اما سپس متوجه ساختارهای پیچیده ای می شوید که دیدن آنها با تکنیک های معمول برای تجسم این شبیه سازی ها بسیار دشوار است. در داخل کره ها، به وضوح می توان یک ورقه ی دو بعدی را دید، و در داخل آن فیلامنت های کوچکی وجود دارد، و این برای کسی که سعی دارد اتفاقات درون این شبیه سازی ها را درک کند، گیچ کننده است. ”
پرورشگاه ستاره ی پرینت سه بعدی
با استفاده از این مدل های پرورشگاه ستاره ای، دانشمندان قادر به مشاهده ی پدیده هایی شدند که پیش از این دیده نشده بود. برای مثال، مدل های پرینت سه بعدی ساختارهای پیوسته ای را آشکار می کنند که تشخیص آنها با بازنمایی دو بعدی امکان پذیر نبود. Nia Imara ادامه داد: “اگر چیزی در فضا در حال چرخش است، ممکن است متوجه نشوید که دو منطقه با یک ساختار به هم متصل شده اند، بنابراین داشتن یک شیء تعاملی که می توان در دست چرخاند، به ما امکان می دهد این تداوم ها را به راحتی تشخیص دهیم.” و در حالی که محققین دقیقاً مشخص نکردند که برای پرینت این مدلها از چه فرایند پرینت سه بعدی استفاده شده است، به نظر می رسد که از material jetting استفاده کرده اند؛ تکنیکی که به طراحی قعاتی بسیار دقیق و مولتی متریال و چند رنگ شناخته می شود.
این متخصصین فیزیک نجومی توضیح دادند که در آینده، از این مدل های پرینت سه بعدی می توان برای آموزش عمومی استفاده کرد. به ویژه، Nia Imara قصد دارد از آنها در دوره های دانشگاهی آینده خود در پاییز آینده استفاده کند. به علاوه، برای دسترسی به مقاله ی “Touching the Stars: Using High-Resolution 3D Printing to Visualize Stellar Nurseries” می توانید به این لینک مراجعه کنید.