یادتان می آید زمانی کفش های پرینت سه بعدی محتوای اصلی وبسایت های مهندسی و CAD/Topology بودند و همه در تلاش بودند تا توجهتان را جلب پروسه ی جذاب طراحی و تولیدشان کنند؟ آن روزها دیگر تقریبا به پایان رسیده؛ با کمپانی های بزرگی چون Adidas که خط تولید کفش های پرینت سه بعدی شان را گسترش داده اند.
ممکن است به خاطر داشته باشید که در سال 2017 آدیداس اعلام کرد که قصد عرضه ی مجموعه ی 4D کفش هایش با کفی میانی پرینت سه بعدی تولید شده با سیستم Carbon 3D Printing را دارد. ما در این رابطه گزارشی ارائه دادیم که چه طور در ابتدا آدیداس قصد تولید تنها 5000 جفت از این کفش های پرینت سه بعدی را داشت و سپس برای سال 2018 بر روی فروش 100000 جفت هدف گذاری کرد.
حالا به نظر می رسد با تکرار های اخیر این کفش ها، آدیداس یا به هدفش رسیده است یا در حال رسیدن به آن است.
با تمام این ها به نظر می رسد این نوع کفش ها، کاملا در ذهن عموم ثبت شده اند.
بیایید نگاهی به برخی از کفش های مجموعه ی 2017 و سپس نگاهی به آخرین تولیدات آدیداس در این زمین بی اندازیم.
از آن زمان، نه تنها بر کفش های Futurecraft تمرکز کرده اند؛ بلکه مجموعه ی Ultra 4D را هم اضافه کرده اند.(تصویر زیر)
مجموعه ی Futurecraft 4D امسال بر اساس نمونه های اولیه ی سال 2017 طراحی شده اند و در رنگ های بیشتری به بازار عرضه شدند.
روبات رشته ای
سال گذشته، این کمپانی ورزشی اعلام کرد که قصد به کارگیری تعدادی ابزار CNC جهت تولید قسمت های بالایی و کفی میانی کفش ها دارد.
کفش های Futurecraft.Strung از روباتی استفاده می کنند که فیبر ها را به طور جداگانه در قسمت بالایی کفش قرار می دهد که کاملا مطابق داده های بیومتریک ورزشکار هستند. (تصویر زیر)
می توانید کفش تولید شده با استفاده از این روبات و نحوه ی چیدمان رشته های آن را در تصویر زیر ببینید. همانطور که می بینید از کفی میانی پرینت س بعدی هم در آن استفاده شده است.
اولین نسخه ی امسال Futurecraft 4D Fusio هنگام عرضه بسیار مورد توجه قرار گرفت. قسمت صورتی کفش که پنل آن است از TPU ساخته شده که متریال آشنایی برای طرفداران پرینت سه بعدی است اما به نظر می رسد قالب گیری شده باشد تا پرینت سه بعدی.
طبق گفته ی منتقدین، این کفی های میانی پرینت سه بعدی بسیار راحت تر از نمونه های استاندارد آن است که به روش قالب گیری تولید می شوند.