کمبود آب تازه ی آشامیدنی از چالش های بزرگ و مهمی است که امروزه میلیون ها نفر بر روی سیاره ی زمین ما با آن رو به رو هستند. این مسئله به ویژه در منظق خشک و کم آب دیده می شود که اکثرا هم نتیجه ی گرمایش زمین و افزایش دما در مناطق کویری هستند. این مسئله برای گروه خاصی هم مشکل است، ارتش آمریکا. جهت رفع این مشکل آژانس DARPA جایزه ای 14.3 میلیون دلاری GE را دریافت کرد تا پروژه ای 4 ساله را به عنوان بخشی از برنامه ی استخراج آب از اتمسقر هدایت کنند. این پروژه با هدف طراحی پروتوتایپ AIR2WATER پرینت سه بعدی برای تولید آب از هوا، با استفاده از تکنولوژی AM، نوآوری متریال های جدید و پروسه ی گرمایی پیش برده خواهد شد.
طبق آمار، 1.1 میلیارد نفر به آب دسسترسی ندارند و حدود 2.7 میلیارد نفر با مسئله ی کمبود آب مواجه اند. پیش بینی می شود این مسئله در سال های پیش رو با افزایش دما و کویری شدن مناطق جدید، وخیم تر شود. همچنین برای ارتش آمریکا بسیار نگران کننده است زیرا که انتقال آب تمیز و سالم به نیروهای میدانی و مأموریت های بشردوستانه دشوار خواهد بود.
GE و دستگاه AIR2WATER
راه حل مد نظر دستگاه AIR2WATER یا مخازن پرینت سه بعدی برای استخراج آب از طریق پروسه های گرمایی و جاذب. برای این پروژه ی 14.3 میلیون دلاری، GE قصد تولید مخزنی سبک وزن و قابل حمل دارد. این دستگاه با استفاده از مواد جاذب، رطوبت هوا را که به وسیله ی دستگاه مبدل حرارتی پرینت سه بعدی ایجاد شده جذب و تبدیل به آب می کند. تکنولوژی پرینت سه بعدی بخش کلیدی این پروسه خواهد بود.
تکنولوژی AM و ارتش
این اولین باری نیست که ارتش به استفاده از پرینت سه بعدی تمایل نشان داده است. اخیرا Xerox اعلام کرد که پرینتر سه بعدی فلز مایع جدیدش با نام ElemX، توسط مدرسه ی NPS در کالیفرنیا به عنوان بخشی از پروژه ی تحقیقاتیشان مورد استفاده قرار گرفته است. این مدرسه با استفاده از این دستگاه، قابلیت های تکنولوژی AM برای نیروهای دریای را برای تولید قطعات جایگزین کشتی برروی دریا، مورد آزمایش قرار داده بود. به علاوه نیروی هوایی ارتش هم در طی سال های گذشته با کمپانی های پیشرو در زمینه ی پرینت سه بعدی همکاری هایی داشته است.