شرکت تحقیقاتی Precedence Research به تازگی گزارشی از یک ایمپلنت پزشکی پرینت سه بعدی منتشر کرده است. بر اساس این گزارش، پیش بینی می شود که ایمپلنت های پرینت سه بعدی بیش از 9 میلیارد دلار تولید خواهند کرد که در مقایسه با 1.5 میلیارد دلار سال 2020، رشد سالیانه ی 19 % به دست می دهد. با وجود عمل های جراحی به شدت پیچیده، تکنولوژی AM می تواند نیاز بسیاری از پزشکانی که در پی کاهش درصد خطای این جراحی ها هستند را برآورده سازد. این مطالعه نشان می دهد که بازار ارتوپدی می تواند از اصلی ترین زمینه های رشد این تکنولوژی باشد: دستگاه های ارتوپدی پرینت سه بعدی به تنهایی رشد 25% بین سال های 2020 و 2025 یا درآمدی برابر با 1.94 میلیارد دلار را نشان می دهند. به علاوه، گزارش بر اهمیت متریال های مورد استفاده ی پرینت سه بعدی نیز تأکید می کند؛ که نقش مهمی در توسعه ی این تکنولوژی داشته اند.
اخیرا بخش درمانی بیش از هر زمان دیگری مورد آزمایش قرار گرفته است؛ با افزایش بحران های سلامت بسیاری از ضعف ها آشکار شدند، به ویژه از نظر زنجیره ی تأمین. تکنولوژی های پرینت سه بعدی نقشی کلیدی در مقابله با این بحران داشتند و کوید-19 تنها به روند آن سرعت بخشید. قابل ذکر است که این تکنولوژی امکان ساخت انواع دستگاه های پزشکی سفارشی، مدل های آناتومیک، راهنماهای جراحی و… را فراهم می کند. از این روی متخصصین بهداشت و درمان می توانند بهتر عملیاتشان را آماده سازی و برنامه ریزی کنند، در وقت صرفه جویی کنند و درصد خطا را کاهش دهند. بیماران نیز می توانند از درمان های کاملا متناسب با مورفولوژی شان، به ویژه در مورد ایمپلنت ها که باید با بدن سازگاری داشته باشند، بهره مند شوند.
ایمپلنت های پرینت سه بعدی نیاز های جراحان را بر طرف می کنند.
تعداد عملیات های کاشت، پیوند و یا تعویض مفاصل تأثیر زیادی بر روی بازار ایملنت های سه بعدی داشته اند. این جراحی های سنگین مستلزم آمادگی حداکثری جراحان هستند. با استفاده از AM، آن ها می توانند ایملنت های شخصی سازی شده بسازند تا خطر عفونت را کاهش، استخوان سازی را بهبود ( برای مثال با استفاده ی بیشتر از تیتانیوم در پرینت سه بعدی) و راحتی بیمار را افزایش دهند. ایملنت های ساخته شده به این شیوه، سبکتر هستند، سازگاری بیشتری با شکل استخوان دارند و از ماندگاری بالایی نیز برخوردارند.
این گزارش نشان می دهد که یکی از اصلی ترین کاربردهای این تکنولوژی در موارد ارتوپدیک به ویژه در اتخاذ پرینت سه بعدی پلیمری و فلزی در جراحی های بازسازی پیچیده است. جراحی هایی که بر ستون فقرات تأثیر می گذارند، می توانند عواقب مهمی برای بیمار داشته باشند. ایمپلنت های دندانی و جمجمه ای نیز از دیگر کاربردهای مهم این تکنولوژی هستند. این مطالعه همچنین بر تکنولوژی های Laser powder bed fusion، material jetting و electron beam melting به عنوان روش های تأثیرگذار در رشد وتوسعه ی این تکنولوژی تأکید می کند.
در نهایت، مطالعه مشخص می کند که آمریکای شمالی بازار ایملنت های پرینت سه بعدی را با سهم بازار 30% در دست دارد. انتظار می رود در سال 2022 منطقه ی آسیا و اقیانوسیه با پیشروی چین، هند و ژاپن، تبدیل به دومین مصرف کننده ی بزرگ تکنولوژی های پرینت سه بعدی شود. این افزایش مصرف عمدتا به دلیل وجود اختلالات استخوان و دندان است. همچنان چالش های بسیاری پیش روی این تکنولوژی هستند، مانند صدور گواهی برای ایمپلنت های پرینت سه بعدی، اما تا به اینجا همه چیز گویای آن است که در مسیر درستی قرار داریم.