فیلامنت های ویژه می توانند کارهای فوق العاده ای انجام دهند. برای مثال فیلامنت های حساس به حرارت را تصور کنید. این فیلامنت ها با افزایش حرارت تغییر رنگ می دهند. مهندس 46 ساله، Reginald Taylor از این فیلامنت برای ساخت قطعه ای خارقالعاده استفاده کرد: لانه ی پرنده ی پرینت سه بعدی که با حضور پرنده تغییر رنگ می دهد. این لانه رنگی خاکستری/قهوه ای دارد اما زمانی که پرنده ای واردش می شود به بنفش و سپس قرمز تغییر رنگ می دهد.
با این لانه، افراد قادر به تشخیص حضور پرنده می شوند. Taylor در Oxford تحصیل و کار کرده، در حال حاضر ساکن فرانسه است. او اولین پرینتر سه بعدیش را 18 ماه پیش خریداری کرد و تصمیم داشت این آزمایشات تجربی را انجام دهد.
این اما اولین باری نیست که فناوری پرینت سه بعدی برای حیوانات مورد استفاده قرار می گیرد. خواه در رابطه با حفظ جان حیوانات در آفریقا باشد یا همین حوالی خود ما؛ این فناوری می تواند برای حیوانات بسیار سودآور باشد. مانند داستان غم انگیز اما دلگرم کننده ی سگی به نام Derby. این سگ بدون بخش گسترده ای از بازوانش متولد شد که دویدن و به کلی راه رفتن را برایش بسیار مشکل کرده بود. صاحب این سگ که با سیستم های پرینت سه بعدی سروکار داشت بر این شد تا برای سگش عضو مصنوعی بسازد و همین سبب شد دربی قادر به حرکت سریعتر از هر زمان دیگری بشود.