وقتی برای توصیف کار کسی از ضرب المثل “دوباره چرخ را اختراع کردن” استفاده می شود؛ به این منظور است که آن شخص صرفا وقت خود را برای توسعه ی چیزی که از پیش موجود بوده تلف کرده است. با این وجود،Ralph Waldo Emerson معروف می گوید: ” تله موشی بهتر بسازید و خواهید دید که دنیا راهی به در شما پیدا می کند.” مشخصا در بعضی موارد هم جای توسعه ی کار دیگران وجود دارد. به همین سبب James Bruton فلسفه ی Emerson را در داستان چرخ پیدا کرد و با چرخ های توپی پرینت سه بعدی بی نظیری را ساخت که نگاه شما را به چرخ تغییر می دهد.
James بر اساس تحقیقات قبلی دانشگاه Osaka بر روی چرخ های توپی کار کرد که در آن دو نیم کره به طور جداگانه حول می چرخند و یک چرخ کروی را می سازند که تقریبا قادر به حرکت در هر جهتی است. البته نکات قابل توجه دیگری در این پروژه نیز وجود دارند و James در استفاده از پرینت سه بعدی نه تنها برای ساخت چرخ ها بلکه برای نشان دادن نحوه ی عملکرد آن ها کار فوق العاده ای انجام داده است. او حتی نمونه ی ناقصی از این طرح را هم ساخته که یکی از فاقد یکی از ویژگی های اساسی (چرخ کوچک دیگری که در انتهای هر نیم کره که موازی محور حرکت می کند) است تا لزوم وجود این قطعه در چرخ را نشان دهد.
پرینت سه بعدی به او امکان ساخت مدل های پرجزئیات و دقیقی را داده است که صرفا با هدف توضیح مسائلی برای بیننده های کانال یوتیوب او هستند. ماشین کاری همین قطعه می توانست برای او بسیار پر هزینه و زمان گیر باشد و برای انتقال این اطلاعات او را به استفاده از یک نمودار انیمیت شده یا توضیحات کلامی متوسل کند که به اندازه ی مدل پرینت شده کارآمد نیستند.
پروتوتایپ نهایی حتی بهتر از انتظارات او ظاهر شد.او از PLA برای پرینت قسمت های سخت استفاده کرد. برای افزایش اصطکاک، از TPU برای ساخت آج ها و چرخ های انتهایی استفاده شد. به خاطر آج های ضخیم و فاصله ی بین نیم کره ها برای محور، چرخ توپی به نظر نمی رسد قابلیت چرخش یکنواخت و صافی باشد؛ اما ظاهر می تواند فریبنده باشد. James سه چرخ کامل به علاوه ی یک شاسی را جهت سنجش نحوه ی چرخش پرینت کرد و نتیجه بی نظیر بود. روانی آن ها تقریبا مانند یک خطای بصری جلوه می کند.
این تکنولوژی چرخ های توپی هنوز راه درازی در پیش دارد تا در وسایل نقلیه مورد استفاده قرار بگیرد؛ اما در صنعت صنعت روباتیک و خودروسازی آینده ی روشن و امیدوار کننده ای دارند.